Sokol šahin - dravci, Zayferus (Falco pelegrinoides)

je podobný sokolu stěhovavému. Ve srovnání s ním je ale menší, hnízdí dříve a má odlišný letový styl a rozsah přirozeného výskytu (žije v Africe a Asii v polopouštích a na nezalesněných kopcích). Loví především ptáky, hlavně holuby a stepokury. Dokáže však ulovit také velmi rychlé ptáky jako je např. rorýs velký.

© 2017 Copyright Zayferus.cz - všechna práva vyhrazena. Společnost Zayferus je chráněna registrovanou ochrannou známkou od roku 1992 | Dravci, ukázky, sokolnictví a ptáci.